Bevestigd: er komt een Kanye Yeezy Season 3

En snel een beetje.

Meest gelezen

Terwijl eega Kim zich bezighoudt met een verzoening met de families grootste aardrivale (deze selfie van haar en Amber Rose van vandaag al gezien?) heeft Kanye wel belangrijkere zaken aan zijn zelfbenoemde geniale hoofd.

Er is namelijk een Yeezy Season 3 op komst. Zo maakte de rapper turned designer zelf via Twitter bekend. De nieuwste collectie van zijn hand zal op 11 februari tijdens New York Fashion Week worden geshowd op Madison Square Garden.

Advertisement - Continue Reading Below

 
En omdat Kanye inmiddels wel wat geleerd heeft van schoonmama Kris (die het wel en wee over haar gezin al seizoenenlang de wereld in streamt met Keeping Up With The Kardashians), kiest hij ervoor om de show uit te zenden in 25 bioscopen wereldwijd. Waar vermoedelijk een prijzig ticket voor moet worden gekocht. Waarom een mens dat zou doen, is de vraag? Zeker met het oog op social media, dat ervoor zorgt dat wat er op de front row te zien is, direct de wereld in gaat? Welnu, de catwalkshow bevat oa weer een optreden van Vanessa Beecroft, een modern kunstenaar wiens werk vaak levende modellen bevat (de modellen van Kanye dus), waardoor de show er alles behalve traditioneel uit zal komen te zien. Én - wereldpremiere! - zijn nieuwe album Waves zal er in zijn geheel worden gepresenteerd. En wie weet wat Kanye nog meer voor spannends in petto heeft (een dansje van North? Het eerste publieke optreden van Saint??).

Meest gelezen

Hoe dan ook: de overige designers die een show gepland hadden op de dag of het tijdstip dat Kanye gaat showen, nemen nu direct maatregelen. Een aandachtstrekker als het Yeezy-spektakel sneeuwt je natuurlijk compleet onder, zo weten ze inmiddels. Ach en Kanye is er dit keer nog ‘vroeg’ bij met zijn bekendmaking. Vorig seizoen, voor Yeezy Season 2, besloot hij pas een paar dagen voor aanvang een showtje te geven, waarop andere designers last minute moesten schuiven in hun schedule.

Of de prijzen van de derde Yeezy-collectie nog steeds zo belachelijk hoog zullen zijn is nog niet bekend, maar vermoed wordt dat Kanye op dat vlak (zoals het een echte Yeezus betaamt) wat water bij de wijn zal doen. Het niet immer betrouwbare TMZ weet te melden dat Kanye op de vraag hierover van een cameraman die hem spotte op de airport van Los Angeles antwoordde: ‘Yeah. We're gonna get them lower. Next season.’

Afijn, we houden het in de gaten.