Gucci is het eerste modehuis ooit dat showt in de Londense Westminster Abbey

Gucci kiest voor Londen en bovendien niet voor de minste show venue.

Meest gelezen

Het succes van Gucci kan momenteel, met Alessandro Michele vers achter het stuur, niet op. En het Italiaanse modehuis doet daar nog even een schepje bovenop. Ze gaat de eerstvolgende cruise collectie showen in Westminster Abbey en dat is een unicum van heb ik jou daar.

Op 2 juni gaat het spektakel plaatsvinden. In de kloosters van de prachtige, wereldberoemde kerk - waar oa Kate Middleton en Prins William elkaar het jawoord gaven, Prinses Diana’s uitvaart werd gehouden, William the Conqueror in 1066 tot koning van Engeland werd gekroond en waarvan de historie dus al 1000(!) jaar teruggaat - zullen modellen in Micheles tweede cruisecollectie voor Gucci hun ronde gaan doen.

Advertisement - Continue Reading Below

Dé Royal Wedding in 2011 - foto: WireImage

Het is voor het eerst dat de kerk hier toestemming voor geeft. Michele zelf beschrijft het dan ook als ‘magical’. En terecht.

Alessandro Michele oogt als de typische Milanese man, maar hij woonde jarenlang in Londen, toen Gucci’s hoofdkantoor in Mayfair gelokaliseerd zat, in de tijd met Tom Ford aan het roer. ‘London is always on my mind and in my memories,’ vertelt hij aan Telegraph. ‘I’m obsessed with British culture, past and present. To be able to show the collection inside the Cloisters in Westminster Abbey…’

Meest gelezen

Wij kunnen niet wachten op de livestream. Zou Kate front row zitten?

Vorig jaar werd Gucci's cruise collectie nog geshowd bij de Dia Art Foundation in New York - foto: WireImage

 

Alessandro Michele na afloop van de cruise collectie-show vorig jaar - foto: WireImage

 

De kloosters van Westminster Abbey - foto: Dean & Chapter of Westminster

Verdacht? Deze voormalig YSL-ontwerper is ook weer beschikbaar >