Phoebe Philo weg bij modehuis Céline?

Dit is wat we nu weten...

Er waait een roddel door de gangen van de modeateliers. Phoebe Philo zou van plan zijn het modehuis Céline te verlaten, schreef modenieuwssite The Fashion Law gisteravond. Hoewel afgelopen augustus ook al werd beweerd dat Philo genoeg had van het modehuis en het moederbedrijf LVMH - ze zou LVMH maar ‘saai’ vinden -  beweren bronnen dat Phoebe Philo nu toch echt van plan is te vertrekken. Naar verluid zal ze dit na de komende herfst/wintercollectie 2016 doen.

Advertisement - Continue Reading Below

De hoofdontwerpster zou het reizen tussen haar woonplaats Londen en Parijs, waar het hoofdkantoor van Céline is gevestigd, zat zijn. Het is niet de eerste keer dat Philo op een hoogtepunt vertrekt. De ontwerpster vertrok in 2006 als creative director bij Chloé om meer tijd met haar familie – Phoebe is de vrouw van galeriehouder Max Wigram en moeder van een dochter en twee zoons – door te brengen.

Meest gelezen

ALAÏA?
Phoebe Philo blies Céline nieuw leven in met minimalistische ready-to-wear-collecties en zette daarmee minimalistische mode op de kaart. Haar exclusieve tassen- en schoenenlijnen zijn een hit onder iedere modeliefhebber. En ook de grote modeketens houden Philo's stappen nauwkeurig bij, zeker in de high-end winkels vind je altijd wel een Céline-knock-off.

Er wordt gezegd dat Philo de overstap naar Alaïa zou willen gaan maken. Dat zou niet helemaal aansluiten bij de theorie dat Philo meer tijd met haar familie wilt doorbrengen en het forenzen tussen Parijs en Engeland zat te zijn, aangezien AlaÏa ook is gevestigd in Parijs. Hoewel Alaïa met twee collecties per jaar wel weer iets minder werkdruk met zich meebrengt dan Céline – met vier collecties per jaar.

We houden je op de hoogte, want dit ‘geluid uit de wandelgangen’ zou nog wel eens waar kunnen zijn.

Verdacht? Deze voormalige YSL-designer is nu ook weer beschikbaar. >