Marc Jacobs heeft goed nieuws voor jouw portemonnee

Marc Jacobs’ diffusion line Marc by Marc Jacobs is opgeheven, maar om de klant tegemoet te komen heeft-ie de prijzen van zijn accessoires verlaagd.

Meest gelezen

Bijna zeventig procent van de schoenen en tassen van Marc Jacobs’ collectie voor zomer 2016 zijn onder de 350 pond geprijsd en de bedoeling is dat deze trend zal worden voortgezet voor alle collecties die komen. Het modehuis houdt zich daarmee aan zijn belofte om een bredere price range aan te houden voor het label bij de bekendmaking van het laten vallen, of eigenlijk samenvoegen, van de diffusion line Marc by Marc Jacobs en het reguliere Marc Jacobs.

Advertisement - Continue Reading Below

‘Marc Jacobs is the first designer fashion house that offers a significant portion of product at democratic prices,’ laat CEO Sebastian Suhl erover aan Women's Wear Daily weten. ‘We are definitely doing a designer story in terms of positioning and how we present ourselves in department stores.’

Het nieuws komt in een tijd waarin sowieso veel veranderingen aan de gang zijn in modeland. Het één na de andere label kiest ervoor om dames- en herencollecties gezamenlijk te showen tijdens één fashion week en niet meer een half jaar vooruit, maar op de dag dat de collectie ook meteen verkrijgbaar is voor de consument.

Marc Jacobs s/s 2016 - foto's: IMAXtree