De documentaire Dior et moi; een persoonlijk portret van modeontwerper Raf simons voor Dior

De documentaire zuigt je mee in de snelkookpan van mode en geeft een kijkje in de keuken die normaal gesproken afgeschermd blijft...

Meest gelezen

Je zou het bijna vergeten, maar op je televisie spelen zich ook nog steeds dingen af. Zo aan de vooravond van de modeweken in Parijs – markeer alvast in je agenda: 1 t/m 9 maart –  trakteert de NTR ons op de documentaire Dior et moi. We worden teruggenomen naar juli 2012, Parijs, waar Raf Simons vanaf het eerste moment van zijn aanstelling bij het beroemde modehuis tot aan zijn eerste show, acht weken later, wordt gefilmd. Hij heeft dan nog nooit een haute couture-collectie ontworpen en de druk die de show met zich meebrengt is voelbaar.

Advertisement - Continue Reading Below

BINNENWERELD
De documentaire zuigt je mee in de snelkookpan van mode en geeft een kijkje in de keuken die normaal gesproken afgeschermd blijft. In de film wordt een parallel getrokken tussen Raf Simons en de oprichter van het befaamde modehuis; Christian Dior. Wijlen Christian Dior stond net als Simons onder enorme druk en hield niet van de schijnwerpers. Dat de film zo goed de binnenwereld van Simons weet te schetsen, is een verdienste van de Franse regisseur Frédéric Tcheng, die met Dior et moi een zeer persoonlijk portret van de ontwerper realiseert.  

Meest gelezen

RAF VOOR DIOR
Sinds de aanstelling van Raf Simons als creatief directeur bij het modehuis Dior is de omzet met 60% gestegen. Dit was geen reden om bij het modehuis te blijven. Raf Simons verliet afgelopen oktober 2015 Dior om zich op zijn gelijknamige mannenlabel Raf Simons te richten.

WANNEER?
Donderdag 18 februari 2016 om 22.55 uur op NPO 2
Meer? Het uur van de Wolf.