De comeback van tassenkoningin Emma Hill

Denk aan nieuwe versies van de Baywater en de Alexa in felle kleuren, luipaardprint en met vrolijke smileysluiting.

Meer van Nu in ELLE
20 articles
Dit is jouw maandhoroscoop voor januari 2018
ELLE's Grote Jaarhoroscoop 2018, dit is 'm!
2018 wordt 't beste jaar van dit decennium

WIE?
Emma Hill, de ex-ontwerpster van Mulberry die de succesvolste tassen voor het merk ontwierp maar in 2013 plots vertrok, is weer terug. Samen met collega Georgia Fendley (ex-Mulberry Brand Director) lanceerde ze tijdens de laatste London Fashion Week haar eigen accessoiremerk Hill & Friends. De tassen grijpen wel heel erg duidelijk terug op de hoogtepunten van Hill bij Mulberry. Denk aan nieuwe versies van de Baywater en de Alexa in felle kleuren, luipaardprint en met vrolijke smileysluiting.

Advertisement - Continue Reading Below

Op een later tijdstip zal een kledingcollectie volgen en de dames zijn van plan winkels te openen in Londen en New York. De comeback van Hill komt interessant genoeg bijna tegelijkertijd met de aanstelling van Johnny Coca bij Mulberry. Na Hills vertrek kelderden de financiële resultaten van het Britse merk en het is nu aan Coca (voormalig accessoireontwerper van Céline) om ook van Mulberry weer een succesvol label te maken.

More From Nu in ELLE
20 articles
Dit is jouw maandhoroscoop voor januari 2018
ELLE's Grote Jaarhoroscoop 2018, dit is 'm!
2018 wordt 't beste jaar van dit decennium
ELLE's januarinummer ligt NU in de winkel
Jouw maandhoroscoop voor december 2017 is er

 

 
WAT?
De lancering van Hill & Friends in de chique balzaal van het Claridges-hotel in Londen deed denken aan de hoogtijdagen van Mulberry – toen Hill daar nog de altijd geestige en tot in de puntjes verzorgde shows van het merk overzag. De genodigden kregen een geheel roze ontbijt voorgeschoteld (roze champagne, roze hardgekookte eitjes, roze alles) terwijl mannelijke modellen verkleed als charmante piccolo’s de tassen – veel luipaardprint, veel kleur maar ook rustigere modellen in zacht toffeebruin leer – op dienbladen voorbij lieten komen. Hills leuze is niet voor niets: Fashion just got friendlier.

 
WAAR?
Via de eigen website, Net-a-Porter en vanaf dit seizoen ook bij Selfridges.

Check hillandfriends.com

Foto's: WireImage

Is dit de nieuwe Alessandro Michele? >