De nieuwe ontwerper van La Perla doet het helemaal anders

De grens tussen lingerie, badmode en bovenkleding vervaagt…

Meest gelezen

La Perla, bekend om haar vakmanschap en oog voor schoonheid, neemt al geruime tijd een prominente rol in binnen de wereld van intimates. Met de aanstelling van creatief directeur Pedro Lourenço wordt deze nalatenschap voortgezet, maar met een nieuwe geëmancipeerde architectonische visie op La Perla’s: lingerie, avondkleding, loungewear en accessoires.

De in Sao Paolo geboren ontwerper – die op zijn 19e zijn eerste show presenteerde tijdens de Paris Fashion Week, wat hem de bijnaam wunderkind opleverde – combineert design en technische innovatie met de schoonheid en het vakmanschap zoals we die kennen van La Perla.  

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

 
GRENS TUSSEN BOVEN- EN ONDERKLEDING
Lourenço zal voor het Italiaanse modebedrijf met de Atelier collecties, de high-end, made-to-measure kledinglijn, op de grens gaan zitten tussen lingerie en avondkleding.
Het is een goed moment om als merk hierop in te spelen en te bevragen wanneer iets onderkleding is en wanneer bovenkleding. Denk aan alle naakte jurken van Beyoncé, Kim Kardashian en Jennifer Lopez die we op het afgelopen MET BALL zagen. Of sowieso aan alle op lingerie geïnspireerde jurken die al geruime tijd de catwalk bestieren.

 

NIEUW STOFFENCONCEPT
Met het implementeren van de avantgardistische geborduurde Autografo tule slaat de ontwerper nog een nieuwe weg in. Het transparante materiaal met schetsen van Lourenço’s eigen hand vormen een naar eigen zeggen heel nieuw stoffenconcept.

Lourenço’s visie voor La Perla komt samen binnen een volledige lifestylecollectie aan accessoires: tassen, schoenen, sieraden, riemen en hoeden.

> Deze ontwerpers geloven nog in sprookjes.