Wij stellen voor: de Rotterdamse tassenmakers

Tijdens het niet lullen maar poetsen worden de mooiste tassen gemaakt.

Meest gelezen

Dat er veel goeds komt uit Rotterdam, blijkt maar weer eens uit deze verzameling tassen van Rotterdamse bodem. Van innovatieve concepten tot aan vegan tassen; wij bieden een overzicht.

MINIMALISTISCH, FUNCTIONEEL, MAAR VOORAL: VEGAN
De Rotterdamse ontwerpster Denise Roobol begon in 2013 met haar vegan tassen- en accessoiremerk DENISE ROOBOL. Haar doel is mensen te laten zien dat vegan modeaccessoires ook stijlvol kunnen zijn. De tassen zijn minimalistisch en functioneel, gemaakt van high-tech vegan materialen. Gedurende het ontwerpen creëert Denise naar eigen zeggen een wereld om haar producten heen, geïnspireerd op verschillende lifestylen en plaatsen. Zo hebben alle tassen een eigen verhaal en een eigen naam.

Advertisement - Continue Reading Below

 
MET LIEFDE HANDGEMAAKT
Handgemaakt van het beste Italiaanse leer: Doubleyou bags van Winnie. Een jaar geleden riep Winnie Kloet het tassenlabel in het leven, nadat ze was afgestudeerd aan het AMFI. Inmiddels wordt het merk al door verschillende bloggers opgepikt. Haar signature tas is de shopper, die in drie verschillende maten komt. Doordat alle tassen en accessoires met de hand worden gemaakt, is geen enkel object hetzelfde. Mocht je zelf een idee voor een tas hebben: Winnie maakt het graag voor je. De Doubleyou-tassen verkoopt Winnie oa online via haar webshop en in Rotterdams warenhuis Groos (sowieso een aanrader!).

Meest gelezen

 
KLASSIEK EN LIMITED
Augusta Wind is een klein tassen- en accessoiresmerk bestaande uit twee lijnen: een ‘klassieke’ lijn voor alledaags gebruik en de limited editions; de meer fashion forward ontwerpen. Ook Augusta maakt alle tassen zelf, van begin tot eind, en werkt met materialen voornamelijk afkomstig uit Nederland en Italië.

 
HOOGVLIEGER
Dé tas die bijna iedereen heeft; de inmiddels iconische Susan Bijl-buidel. Sinds mei 2003 werkt Susan Bijl aan dezelfde tas van vliegermateriaal – geïnspireerd op de klassieke plastic tas. Destijds werd de tas in 10 verschillende kleuren uitgebracht, nu gaan er al meer dan 200 variaties de wereld rond. In juni 2014 opende Susan Bijl haar winkel aan de Mauritsweg 45a.

Wij stellen voor: de sieradenmakers van Rotterdam >