Dit modehuis chipt vanaf nu haar schoenen en tassen om namaak tegen te gaan

Salvatore Ferragamo zet de volgende stap in de strijd tegen namaak.

Salvatore Ferragamo’s tassen en schoenen worden vanaf nu voorzien van een microchip in de hielen of voering. In de ene plaats om namaak tegen te gaan. Maar in de tweede plaats om de waarde van de items te bewaken.

Greg Furman van de Luxury Market Council in New York verklaart aan de Times dat mensen die zich een designertas of -schoen kunnen veroorloven en die na een aantal maanden beu zijn geraakt, ze vaak op sites als eBay proberen te verkopen. Maar omdat op precies die plekken ook veel namaak-items in omloop zijn is het vaak lastig te bewijzen dat je ‘the real deal’ verkoopt en zakt de tweedehandsprijs toch ook al snel naar een onredelijk level. ‘Meer en meer labels realiseren zich dat de doorverkoopwaarde van hun producten keldert dankzij eBay. Kortgezegd: als verkopers kunnen aantonen dat ze authentieke spullen verkopen, zal de waarde weer aanzienlijk stijgen.’ Aldus Furman.

Advertisement - Continue Reading Below

Rijst meteen de vraag: wat doet die chip nog meer? Geen zorgen, je kunt er niet mee worden getraceerd of andere gekke dingen. Bovendien is het ding onzichtbaar op het eerste oog. Pas op een afstand van zo’n 4 cm is de chip leesbaar.

Ferragamo maakt zich al langer hard voor de jacht op foppers. Vorig jaar deed het modehuis nog een vondst van 12.400 illegale items, met een totale ‘waarde’ van zo'n 15,5 miljoen euro.

Bron: HarpersBazaar.co.uk