Sieradenfreak Marieke over haar schatten: 'Ze hebben iets mystieks'

Een verlovings-rock, een gelukstreffer, mazzel bij een wedstrijd of gevonden op het strand. In de nieuwe ELLE - dinsdag 15 maart in de winkel! - vertellen 6 sieradenfreaks (aren't we all) over hun schatten. Marieke McKenna (21), eigenares van platenlabel Mink Records en studente History & Philosophy of Science, is een van hen.

‘Langzaam ontstaat er een geschiedenis in de houten kistjes waarin ik thuis mijn sieraden in bewaar. Een geschiedenis van mijn Schotse familie; mijn achtergrond en mijn reizen ernaartoe. Maar ook de geschiedenis van mijn jeugd in Den Haag; de bijzondere vriendschappen die ik er heb opgebouwd, de dagen die ik er aan het strand heb doorgebracht. Bij al mijn sieraden hoort een verhaal.

De kistjes komen uit het vissersdorpje Mallaig in het noorden van Schotland, de regio waar de familie van mijn vader vandaan komt. De meeste sieraden uit mijn verzameling zijn van zilver en hebben iets mystieks. Zoals een Indiaas olifantje, gekregen van een dierbare vriendin en het Keltische kruis – een symbool van het paganisme – bijvoorbeeld, gekregen van mijn vader. In de Keltische traditie hadden vrouwen een vooraanstaande positie, ze werden eerder bewonderd dan onderdrukt.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Uitgedrukt in geld is mijn verzameling niet zo veel waard

 

Dat vind ik bijzonder. Schotland heeft een rijke cultuur waarin kunst, muziek en natuur een belangrijke rol spelen. Dat zie je ook terug in mijn sieraden: edelstenen, kristallen, schelpen – fascinerend dat de natuur in staat is zoiets te produceren. Uitgedrukt in geld is mijn verzameling niet zo veel waard, de waarde ligt voor mij in de persoonlijke betekenis. Al is het een schelp aan een touwtje.’

@mariekemckenna

ELLE april ligt nu al bij de abonnees en dinsdag 15 maart in de winkel. Mis 'em niet!

//

Dit zijn DE grote accessoiretrends voor winter 2017(!) >