Breaking! DIT is de nieuwe hoofdontwerper van Lanvin

En het is níet Raf Simons...

Meest gelezen

Het duurde maar en het duurde maar – ongetwijfeld ook omdat voormalig creative director Alber Elbaz niet zonder bombarie Lanvin verliet –, maar nu is er dan eindelijk een opvolger bekendgemaakt.

Bouchra Jarrar is de gelukkige. En haar naam werd al een tijdje als kandidaat door de wandelgangen gefluisterd. Jarrar start aanstaande maandag in haar nieuwe functie als womenswear designer van Lanvin en haar eerste collectie zal die voor spring/summer 2017 zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 
Maar dan ter zake: wíe is Bouchra Jarrar? Welnu, haar CV bevat oa jobs als hoofd van de designstudio bij Balenciaga en hoofd couture voor Christian LaCroix. Stiekem heeft Jarrar in de loop der jaren een aanzienlijke en ook loyale clientèle opgebouwd, die haar roemt om haar knappe tailoring-skills en elegante sportswear. Over het algemeen is ‘social media’ positief over haar aanstelling. En wordt ze gezien als een goede aanwinst voor Lanvin, die het verdient om nu eens in het grootste spotlight te staan bij een iconisch modehuis.

Zelf is ze ook in haar nopjes. ‘It is a huge honour to continue promoting the Lanvin style, with designs created in the company's ateliers by teams who possess extraordinary expertise,’ laat Jarrar in een officieel statement weten. ‘Joining Lanvin meets a desire to expend my creation to wider fields of expression. It is my intention to bring to Lanvin the harmony and consistency of a fashion designed for women, a fashion of our time.’

Jarrars voorganger Alber Elbaz, was veertien jaar lang de womenswear én menswear designer van het Franse modehuis, maar werd wegens meningsverschillen met de directie van Lanvin, in oktober vorig jaar de laan uitgestuurd. Wie de menswear nu op zich zal nemen is nog niet bekendgemaakt.

 
Ondertussen blijft het gissen wie-o-wie binnenkort bij Dior aan de bak gaat >