'Mijn Deense Kroon draag ik bij belangrijke gebeurtenissen'

Een verlovings-rock, een gelukstreffer, mazzel bij een wedstrijd of gevonden op het strand. In het aprilnummer van ELLE vertellen 6 sieradenliefhebbers (aren't we all) over hun schatten. Actrice Chloé Leenheer (27) zoekt niet naar sieraden maar komt ze tegen.

‘Op de foto draag ik meer sieraden dan normaal. Je kunt mijn sieradenstijl minimalistisch noemen, maar dat klopt niet helemaal. Mijn sieraden zijn eerder verfijnd met een gekke twist: asymmetrisch, met balletjes of kleine oneffenheden, alsof het niet helemaal klopt.

‘Ik ga nooit naar ze op zoek, ik kom ze tegen’

Vroeger verzamelde ik bijzondere oude munten uit verschillende landen om er zelf een sieraad van te maken. Ik heb nog steeds iets met munten. Deze Deense Kroon kwam toevallig op mijn pad en was perfect omdat ik er zelf geen haakje aan hoefde te laten maken. Ik draag ’m bij belangrijke gebeurtenissen, bijvoorbeeld als ik een auditie heb waar ik extra zelfvertrouwen bij kan gebruiken. Het liefst haal ik vintage sieraden uit het buitenland omdat er een verhaal aan vastzit. Ik ga nooit naar ze op zoek, ik kom ze tegen.

Advertisement - Continue Reading Below

De stertatoeage is ook een soort ring. Die was de eerste van de elf tattoos die ik nu in totaal heb. Ik draag kleine dunne ringetjes rondom de tatoeage, niet te groot of te grof, dat past gewoon niet bij me.’

@chloechante

ELLE april ligt nu in de winkel. Mis 'em niet!

'Mijn sieraden hebben iets mystieks' >