Er zijn 4 nieuwe Levi's 501's uit - én een docu die je echt even moet zien

Is de 501 ook jouw all time favorite jeans? Neem dan even een kwartiertje om deze nieuwe docu van Levi's te bekijken, een ode aan de iconische spijkerbroek. Wellicht spot je nog wat bekende koppen, maar vrolijk maakt-ie je gegarandeerd. Want met het blauwe hart op de juiste plaats kun je niet anders dan houden van korte films als deze.

Meest gelezen

Wist u dat de 501 al in 1873 voor het eerst op de markt kwam? De spijkerbroek wordt al generaties lang gedragen en drukte decennia lang een groot stempel op het modebeeld. Een klassieker, maar dan van het soort dan met zijn tijd meegroeit. Zo zijn er in de loop der jaren vele soorten en maten van gelanceerd, met oa de 501 CT in 2015 als recent voorbeeld.

Toch blijft Levi’s geregeld even terugblikken, om haar beste item, dat ze bestempelt als ‘hét symbool van zelfexpressie’, te eren. Dit keer ter ere van haar 100-jarig partnerschap met Cone Mills Denim in North Carolina en door middel van een korte film, genaamd The 501® Jean: Stories of an Original.

Advertisement - Continue Reading Below

Verdeeld in drie delen, Work, Style en Rebellion, neemt de film je oa mee de geschiedenis in en vertellen pioniers als Henry Rollins, Scott Schuman, Erin Wasson en Michael Polish je hun Levi’s 501-verhaal. Maar misschien – nee, eigenlijk weten we dat wel zeker – is het deel waarin je de Cone Mills-medewerkers met zo'n heerlijk cowboy-accent, aan het woord ziet en hoort, waarvan sommigen al langer dan vijftig jaar 501’s maken, nog wel het allerleukst.

Meest gelezen

‘I actually used to make a loom doll… that would daaance.’

Afijn, moet je zelf even zien.

Oh, en niet geheel onbelangrijk: in het teken van de documentaire heeft Levi’s vier nieuwe 501 jeans in de collectie opgenomen: de Men’s Original Fit Selvedge 501® in Miller, de Women’s 501® in Laurel Haze, de Women’s 501®CT in Desperado Patch en de Levi’s Vintage Clothing Men’s 1947 501 in New Rinse

 

The 501® Jean: Stories of an Original - Deel 1

 

Deel 2

 
Deel 3