Riccardo Tisci en Nike brengen een sportkledinglijn uit

In het rijtje samenwerkingen die we heel graag zien...

Meest gelezen

In navolging van de laatste succesvolle samenwerking met Nike, heeft Ricardo Tisci bekendgemaakt zijn tweede samenwerking met het oog op de Olympische Spelen 2016 te zijn aangegaan.

BLOEMPATRONEN
De collabo betreft een sportkledinglijn voor mannen en vrouwen geheel naar Givenchy’s handschrift gecombineerd met innovatieve Dry-fit en Flyknit stoftechnologieën van Nike. De bloempatronen die op de sportkleding zijn afgebeeld vinden zijn oorsprong in drie gebieden: Oregon, Amerika (waar Nike is ontstaan), Taranto, Italië (Tisci’s geboorteplaats) en Rio de Janeiro (waar de Olympische Spelen dit jaar gehouden zullen worden). In het patroon zullen ook sterren en schedels – waar het modehuis bekend om staat – te herkennen zijn.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

 
ONTWORPEN VOOR PRESTATIE
NikeLab Senior Design Director Jarrett Reynolds zegt over de samenwerking met Tisci: ‘Deze collectie vertegenwoordigt een geheel nieuwe manier van denken voor Riccardo. Het is ontworpen voor prestaties, dat is nog onbekend terrein voor de ontwerper. (…) Maar dat is het mooie van de samenwerking (…) Riccardo's visie duwde ons ontwerp naar een plek waar we niet zouden komen met alleen ons eigen team.’

De collectie zal naar verwachting worden opgesplitst in twee afzonderlijke capsulecollecties en zal uitgebracht worden in juli en augustus.

Dit zijn ÁLLE items uit de H&M Conscious Exclusive-collectie 2016 >