Modemerk Apiece Apart; een goed bewaard geheim

Bedachtzame en tegelijkertijd speelse ontwerpen.

Meest gelezen

WIE
 Het Amerikaanse label Apiece Apart is zo’n merk dat al een tijdje bezig is maar dat op een subtiele manier wat onder de radar is weten te blijven. Hier geen hysterische modetrends maar bedachtzame en tegelijkertijd speelse ontwerpen die tijdloze favorieten in je garderobe worden. Het no-nonsensemerk van de in New York gevestigde vriendinnen Laura Cramer en Starr Hout ontstond na een gezamenlijke roadtrip door de woestijn in West-Texas. Het duo – toen nog werkzaam als respectievelijk artdirector/grafisch ontwerpster in Texas en modestiliste in New York – kreeg het idee om een simpele, moderne mix & match-collectie te ontwerpen, compact genoeg om mee te nemen in een enkele reistas.

Advertisement - Continue Reading Below

INSPIRATIE
Het intellectuele duo kijkt niet zozeer naar andere modeontwerpers maar haalt inspiratie meer uit moderne kunst, interieur en architectuur, denk aan namen als Georgia O’Keeffe, Agnes Martin en Donald Judd. Om een beter beeld te krijgen van de typische Apiece Apart-vrouw en haar beleveniswereld, is het zeker de moeite waard om eens naar de fijne portretten van bevriende klanten en interessante muzen op de website van het merk te kijken.

Meest gelezen

 

 

 

WAT
Voor de collectie voor deze zomer lieten de twee zich inspireren door Mexico en de modernistische en kleurrijke architectuur van Luis Barragán. Dit thema verwijst niet alleen naar de reislust van het duo maar past ook uitstekend bij de terugkerende ontwerpen die de signatuur van Apiece Apart bepalen: relaxte poncho’s, zwierige jurkjes en korte tops, dit seizoen voorzien van kleurrijk streepdessin, lieflijke franjes en gehaakte details.

 

 

WAAR
 In Amerika hangt het merk in de beste onafhankelijke boetieks zoals Creatures of Comfort, Maryam Nassir Zadeh en Totokaelo en online is het via Moda Operandi en La Garçonne te bestellen.

apieceapart.com

Wij stellen voor: Nederlandse modehit Maison the Faux. >