Bevestigd! Dít is de gloednieuwe hoofdontwerper van Saint Laurent

Maar wat is-ie precies van plan?

Meest gelezen

Op vrijdag Hedi Slimane eruit bij Saint Laurent, op maandag Anthony Vaccarello erin. Gisteravond werd het officieel bevestigd: De Belg vervangt Hedi Slimane als creative director bij het iconische Franse modehuis.

Op dezelfde dag dat hij zijn vertrek aankondigde bij Versace’s Versus ging er ’s avonds al een persbericht uit bij Saint Laurent. Het moge duidelijk zijn: het huis heeft wel zin in dit nieuwe hoofdstuk.

Advertisement - Continue Reading Below

WIE?
We schreven al veel over Anthony Vaccarello. Dat-ie 36 is. Geboren in Brussel. Aldaar studeerde aan de prestigieuze art en design school La Cambre. Dat hij oa al een job bij Fendi had gehad voor hij zijn eigen label startte in 2009 en in 2015 door Donatella Versace werd gevraagd voor Versus. Maar wát is hij van plan te doen bij Yves Saint Laurent, dat door zijn voorganger direct werd veranderd naar Saint Laurent?

Meest gelezen

WAT?
De algemene verwachtingen zijn dat hij niet zo bijzonder veel zal wijzigen aan de huidige koers. Vaccarello heeft een liefde voor korter dan korte rokjes, leer en een goeie rock ’n roll-vibe. En laat dat nou perfect in het straatje passen dat Hedi Slimane eigenhandig bij Saint Laurent geplaveid heeft. Mocht er iets veranderen, dan is het dat het sexyness level wellicht zelfs nóg iets omhoog gaat. Maar ongetwijfeld in combinatie met - grootmeester Yves Saint Laurents signature - goede tailoring en nadruk op pasvorm. Denk pakken, blazers en meer van zulks.

Anthony Vaccarello a/w 2016 - foto: WireImage

En dan de grote hamvraag: wordt Saint Laurent weer Yves Saint Laurent? Sommigen vermoeden van wel. Het was immers Hedi Slimane’s persoonlijke keuze om de Yves eruit te halen. En daar was zeker niet iedereen blij mee. Het zal ons dan ook niet benieuwen als dát het volgende breaking news gaat zijn in de komende dagen…

Maar even afstoffen dus: je beste Yves Saint Laurent:

 
Bron: ELLE.com