Deze twee Nederlandse designers zijn in de running voor een prestigieuze modeprijs

Peet Dullaert en Evan Menswear; zij gaan het opnemen tegen ander Europees designtalent dat van wanten weet met wol.

The Woolmark Company heeft vandaag de Europese genomineerden voor de International Woolmark Prize 2016/2017 bekendgemaakt. Voor wie nu geen idee heeft: de International Woolmark Prize is één van ‘s werelds meest begeerde awards in de mode-industrie. Een designaward die de belangrijkste ontwerpers van de toekomst in de spotlights zet door hen de functionaliteit en coolness van (Australisch) merinowol in hun collecties tot uiting te laten komen.
 
De Europese genomineerden dingen eerst in de Europese ronde (op 28 juni in Milaan) naar de Europese titel, door een look te vervaardigen uit merinowol en een capsulecollectie bestaande uit zes items die zij presenteren aan experts uit de industrie. Uit de regionale genomineerden wordt een womenswear en een menswear designer verkozen tot winnaar die door mag voor de internationale bokaal, die pas begin 2017 zal worden uitgereikt.

Advertisement - Continue Reading Below

In eerdere jaren werden ook Mattijs van Bergen, Elsien Gringhuis, Hyun Yeu, Nanna van Blaaderen en Jonathan Christopher genomineerd als Nederlandse gegadigden. De twee laatstgenoemden wonnen vorig jaar allebei de Europese titel, maar nog niet eerder sleepte een Nederlander ook daadwerkelijk de internationale bokaal in de wacht. Dit jaar gaan Peet Dullaert en de Rotterdamse Evana Kuik met haar label Evan Menswear op voor de winst.

Meest gelezen

Mochten zij een hoofdprijs in de wacht slepen, winnen zij naast natuurlijk de eer, een grote zak geld en verkoop van hun collectie in toonaangevende winkels als Harvey Nichols, Saks 5th Avenue, Colette en MyTheresa. Fingers crossed dus, voor een beetje Hollands glorie.

Dit zijn alle Europese genomineerden op een rij:

Womenswear:
Roshi Porkar – Oostenrijk
Kimstumpf - België
Cockerel – Tsjechië
Nicholas Nybro - Denemarken
Etienne Deroeux - Frankrijk
Tim Labenda - Duitsland
Giuseppe di Morabito - Italië
Peet Dullaert - Nederland
Leandro Cano - Spanje
Gülçin Çengel - Turkije

Menswear:
Devon Halfnight LeFlufy - België
Mirka Horká - Tsjechië
Tonsure - Denemarken
Matières Paris- Frankrijk
Brachmann - Duitsland
Luca Larenza - Italië
Mareunrol’s - Litouwen
Evan Menswear - Nederland
Pablo Erroz - Spanje
Benan Bal - Turkije