Stilist Kik Scheele: Ik draag altijd heel veel, maar denk nooit: ik doe wat af

Een verlovings-rock, een gelukstreffer, mazzel bij een wedstrijd of gevonden op het strand. Uit de serie sieradenfreaks (aren't we all) vandaag Kik Scheele (37) freelance stiliste en verzamelaar (en tevens verhandelaar) van sieraden.

‘Mijn liefde voor sieraden begon toen ik als klein meisje met mijn vader mee mocht naar veilinghuizen Christie’s en De Zwaan in Amsterdam, maar ook in alle musea die ik met hem bezocht. Mijn vader was geïnteresseerd in etnografie, maar ik had altijd alleen maar aandacht voor de sieraden.

Dankzij mijn werk en de vele reizen die ik heb gemaakt heb ik een enorme verzameling. Ik hou van zigeunerachtige sieraden; goud, opvallende stenen. Ik draag ook altijd heel veel: armbanden, kettingen, ringen en oorbellen. Misschien te veel, maar als ik me dat soms afvraag denk nooit: ik doe wat af.

Advertisement - Continue Reading Below

 

‘Ik draag altijd heel veel, maar denk nooit: ik doe wat af’

 

Mijn website Acul.nl is een uit de hand gelopen hobby. Ik liet sieraden die ik inkocht helemaal naar mijn wens vermaken en als ik ze droeg kreeg ik zo vaak de vraag hoe ik toch aan mijn sieraden kwam. Zo is Acul ontstaan.

In de toekomst wil ik zelf leren smeden. Ik zie mezelf wel met de jongens (haar man en twee zoons, red.) naar Bali vertrekken. De jongens op school en ik met die sieraden in de weer.’

@kik_acul

Nog een sieradenfreak over haar schatten. >