Ontdek Wool Denim tijdens Amsterdam Denim Days

Heb je ‘m al in je agenda? Blueprint? De denimbeurs slash festival van de Amsterdam Denim Days dat op 15 en 16 april plaatsvindt? We vertelden je er hier al alles over. Maar wat we nog niet hadden verklapt – en nu dus wel gaan doen – is dat ook The Woolmark Company (je kent het wellicht van de Woolmark Prize) dit jaar deelneemt aan de beurs.

Meest gelezen

Wol? Denim? Ja! Samen met de Nederlandse kostuumfabrikant The Makers en de Italiaanse kwaliteitswever Berto presenteert The Woolmark Company namelijk een serie moderne Wool Denim Suits. Wollen spijkerpakken dus. En die zijn éigenlijk voor hem, maar – vinden wij – wel degelijk een goede buit om eens te lenen uit zijn kast.

Saillant detail: Bij eerdere pogingen tot het creëren van Wool Denim, werd gebruikgemaakt van een mengsel van wol met katoen – twee vezels die niet makkelijk te combineren zijn in één garen. Berto verving het geheel van de inslaggarens voor wasbare Merino wol, dat leidde tot een kwalitatief beter materiaal. En die 100 procent wollen garens leveren dan weer veel voordelen op, zoals natuurlijke elasticiteit voor meer draagcomfort. En uiteraard de warmte die je gewend bent van wol.

Advertisement - Continue Reading Below

De drie verschillende pakken, je ziet ze hieronder al in onze exclusieve sneak preview, gaan door het leven onder de noemer 3x8 en tonen drie verschillende draagmomenten in één dag; urban, lounge en smoking. Tijdens Blueprint worden ze live gepresenteerd, dus daar kan je wederhelft (of jij dus, we blijven het zeggen) voelen, passen, bewonderen, etc.

Fotografie: Wikkie Hermkens
 
Kaarten voor Blueprint – waar dus nog veel meer te beleven is voor modeliefhebbers met een blauw hart – koop je hier.  

Waarom je Amsterdam Denim Days dit jaar niet wil missen >

Deze twee Nederlandse designers zijn in de running voor een prestigieuze modeprijs >