De mantel van Koningin Máxima zorgt voor enorm veel ophef in Duitsland

Onze Duitse buren zijn in alle staten.

Meest gelezen

Want sla vandaag een krant open in Duitsland en je ziet Koningin Máxima staan. Waarom? Ze zou een mantel hebben gedragen waar een 'hakenkruis' op zou staan. Ehh...

Uiteraard complete onzin, maar de Duitsers zijn toch flink geschrokken van de outfit. Het gaat om deze mantel, die de Koningin gisteren droeg tijdens een bezoek aan Duitsland:

Advertisement - Continue Reading Below

 

Meest gelezen

De mantel komt van de hand van de Nederlands-Deense ontwerper Claes Iversen, en die laat nu in een verklaring weten dat het zéker geen hakenkruizen zijn die we zien:

'Het is vanzelfsprekend nooit mijn bedoeling geweest om de gesuggereerde referentie te maken.' Het gaat volgens Iversen om een 'klassiek geometrisch ornament', gemaakt van 'onconventionele borduurmaterialen'. 

Toch blijven veel mensen in Duitsland volhouden hakenkruizen te zien en doet ook de kleur volgens velen 'sterk denken aan een Duits legeruniform uit de Tweede Wereldoorlog'.

De freelance royaltyverslaggever Rick Evers heldert op Twitter ook nog even op dat Claes Iversen met de mantel alleen maar de liefde voor het ambacht wilde laten zien. De figuren zijn dan ook gemaakt van schroeven, bouten en inbussleutels:

 

Wat vinden jullie: had Koningin Máxima beter moeten oppassen met haar outfitkeuze of is het enorm overdreven?