Breaking: Francisco Costa, hoofdontwerper van Calvin Klein, vertrekt

En je gaat niet geloven wie waarschijnlijk zijn opvolger wordt...

Calvin Klein gooit het over een hele andere boeg. Het modehuis heeft gisteravond laat een totaal nieuwe wereldwijde strategie aangekondigd: het gaat alle lijnen (womenswear, menswear, Calvin Klein Underwear, Calvin Klein Jeans, etc) onder de supervisie van één creative director stellen. Het Amerikaanse modehuis maakte daarbij meteen bekend dat womenswear designer Francisco Costa en menswear director Italo Zucchelli, beide sinds 2003 in dienst, opstappen.

Advertisement - Continue Reading Below

In het officiële statement deed CEO Steve Shiffman uit de doeken: 

‘Deze strategie betekent het begin van een nieuw hoofdstuk in Calvin Kleins legacy sinds Mr. Kleins pensioneren. Ik wil Francisco en Italo bedanken voor hun enorme inzet voor het Calvin Klein-merk en hun prestaties in het afgelopen decennium. Ze hebben beide enorm veel bijgedragen aan het maken van Calvin Klein tot een wereldwijde leider in de modeindustrie, en dat deden ze met toewijding, focus en creativiteit.'

Meest gelezen

Wie dan die ene grote, nieuwe rol gaat vervullen bij Calvin Klein Inc. wordt nog niet verklapt, maar rumour has it dat Raf Simons(!), vorig jaar oktober vertrokken bij Dior, klaar staat om die taak op zich te nemen. Naar verluidt heeft hij nog te maken met een concurrentiebeding door zijn voormalige functie bij LVMH's Dior, maar dat zou in juli dit jaar aflopen.

Over die nieuwe strategie van Calvin Klein wordt verder nog niet veel losgelaten, behalve dat CK zich op deze manier wil opwerken tot een 10 biljoen dollar retailmerk. Costa en Zucchelli stappen per direct op, dus de herfst 2016-collecties, geshowd tijdens de afgelopen fashion weeks, waren hun laatste.

Bronnen beweren dat Costa eigenlijk nooit echt de vrije hand heeft gekregen bij Calvin Klein. Barry Schwartz, voormalig voorzitter van Calvin Klein Inc. en een goede vriend van de ontwerper, vertelt aan WWD: 'Ze hebben hem eigenlijk nooit gesupport, al sinds de dag dat ze het bedrijf overnamen,' doelend op luxeconcern PVH, dat het modehuis in 2003 van hem en mede-oprichter Calvin Klein kocht. 'Hopelijk wordt dit een nieuwe kans voor hem. Hij heeft nooit de mogelijkheid gekregen om te laten zien wat hij kan.'

We brengen je uiteraard op de hoogte zodra er meer bekend is.

Mr. Calvin Klein himself haalt flink uit naar Kendall Jenner >