De etiquetteles van Kate Middleton die je nooit meer gaat vergeten

Watch and learn.

Meest gelezen

Kate Middleton heeft ons al veel geleerd. Het belang van een goed voorbereide reisgarderobe bijvoorbeeld, de kracht van een goede kop met haar… En vandaag, een nieuwe les:

The Duchess Slant.

De wat? Myka Meier, een koninklijke etiquette-expert legt aan People uit dat het de perfecte pose is voor je benen wanneer je zit, in een rok, en een camera je direct van voren fotografeert. Om Basic Instinct-achtige, ongemakkelijke situaties te voorkomen, zeg maar.

Advertisement - Continue Reading Below

 
De truc is om met je benen een soort zig-zag effect te creëren zodat ze zo gepositioneerd zijn dat de camera ze alleen lichtelijk van opzij kan vastleggen én er geen zicht op je kruis mogelijk is. Aldus Meier.

Meest gelezen

 

Maar eerlijk is eerlijk: Kate is niet de eerste royal die erbij zweert. Wijlen Prinses Diana nailde hem ook:

Prinses Diana bij de Taj Mahal in 1992 – foto: Getty Images

Rijst de vraag: hoe werkt-ie precies. Welnu, het lijkt misschien makkelijk, maar dat is het… ook.

De techniek is om je schouders precies recht voor de camera te zetten, en je benen nooit uit het gareel te laten gaan. Meier: ‘Keeping knees and ankles together at all times, position your legs so that you create a slant, angling your knees to the side. Hands should be folded one over the other and placed in your lap.’

Maar maak absoluut niet, NIET, de fout die je nu ongetwijfeld op dit moment al aan het maken bent – de fout die je weerhoudt van je aller, allerbeste Duchess lady self: kruis je benen niet. Ook niet je enkels. Want: de grootste etiquette-fail die je als dame kunt begaan, aldus Meier.

En zie daar: zelfs deze etiquettepro’s zijn ook maar mensen…

 

Prins George poseert samen met Queen Elizabeth II, Prins Charles en Prins William voor een speciaal portret >

Bron: ELLE.com - foto's: Getty Images