Belgische modeacademies maken statement tegen terrorisme

‘Stop terrorising our world.’

De twee grote modeopleidingen van België, het Brusselse La Cambre en de Royal Academy of Fine Arts Antwerpen, hebben uit solidariteit voor de aanslagen in Brussel van afgelopen 22 maart de handen ineen geslagen. De slogan van designer Walter Van Beirendoncks herfst 2015-campagne ‘Stop terrorising our world’ is door beide academies gebruikt in de aankondiging voor hun jaarlijkse defilés.

UNITE
Walter Van Beirendonck - tevens hoofddocent van de modeafdeling op de Royal Academy of Fine Arts Antwerpen - over de keus voor een gezamenlijke aankondiging:

Advertisement - Continue Reading Below

‘Fotograaf Pierre Debusschere en hoofddocent mode Pierre Daras van La Cambre namen kort na de aanslagen in Brussel contact met me op met de vraag of de tuniek uit de herfst 2015-collectie, met de slogan ‘STOP TERRORISING OUR WORLD’, gebruikt kon worden voor de affiche van de jaarlijkse modeshow. Als hoofd van de modeafdeling op een Antwerpse academie ben ik erg verbonden met Antwerpen. In eerste instantie leek het verzoek mij om die reden wat vreemd, maar direct daarna realiseerde ik me de kracht van een gelijke boodschap vanuit de twee verschillende academies. Het wordt tijd dat we ons bevrijden van de vermeende scheiding tussen mode in Antwerpen en Brussel. Uiteraard is dit ook een politieke boodschap tegen terrorisme.'

Het Brusselse La Cambre showt op 3 en 4 juni. De Royal Academy of Fine Arts Antwerpen op 10 en 11 juni. Er zijn nog kaarten te koop. 

Het bewijs dat Gigi Hadid een echte Hollandse is >