Liefhebbers van '90s grunge: deze feestcollectie is helemaal voor jou

​De Amerikaanse modegigant Nasty Gal en über rockgodin Courtney Love slaan de handen ineen.

Hoezo op safe aan de kerstdis? Met deze feestcollectie van Nasty Gal X Courtney Love hoef je niet strak in het (feest-)pak, maar kun je geheel in grungy stijl de kerstdagen doorbrengen.

Het is niet de eerste keer dat Love en Nasty Gal samenwerken. In januari lanceerden de twee een eerste 18 stuks tellende collectie. Dat was zo'n succes dat het nu tijd voor een speciale feestcollectie is. Deze collectie zit wederom vol authentieke grunge-items die zo uit de kledingkast van Love lijken te komen. (Waarschijnlijk heeft de voormalig Hole-frontvrouw ze ook echt in haar kast hangen.)

Love, Courtney by Nasty Gal
Advertisement - Continue Reading Below

De collectie is zelfs zo persoonlijk dat op een T-shirt en geborduurde maxi-jurk (favoriet van dochter Frances Bean Cobain) de songtekst van Hole's Doll Parts met de hand geborduurd is.

Verder vind je een faux fur-jas met luipaardprint in de collectie – een item dat Love zelf 'basic 101' noemt –, een kanten bodysuit, babydoll jurkjes, bloesjes afgewerkt met kant en satijnen slipdresses. Allemaal very nineties grunge en zeer hebberigmakend.

De collectie Love, Courtney by Nasty Gal is vanaf 3 november verkrijgbaar. Hou blog.nastygal.com in de smiezen en maak vast een verlanglijstje.

Ook deze collectie kun je vanaf donderdag 3 november shoppen >