Breaking modenieuws: Carvens designduo verlaat het Franse modehuis

​Nu al, inderdaad.

Meest gelezen

Dat was kort maar krachtig... Carvens creative directors-duo, Alexis Martial en Adrien Caillaudaud, stopt ermee. Nog geen twee jaar stonden ze aan het roer van het Franse modehuis. De reden voor hun vertrek? Dat is nog niet helemaal duidelijk. 'Mutual agreements,' zo weet WWD te melden.

De twee ontwerpers doken bij Carven de geschiedenis van het modehuis en haar oprichtster, Marie-Louise Carven, in door karakteristieke Carven-items in een nieuw jasje te steken, onder welke het Carven-wapen (in borduursels), de groene en witte strepen van de Ma Griffe-parfumverpakking en Carvens
obsessie met bloemen.

Advertisement - Continue Reading Below

Een vervanger (of vervangers, wie zal het zeggen?) zal later bekend worden gemaakt, zo laat team Carven dan weer wel in een officieel statement weten.

Adrien Caillaudaud (links) en Alexis Martial
Meest gelezen

Martial en Caillaudaud ontmoetten elkaar tijdens hun modeopleiding in Parijs en gingen later samen aan het werk bij Givenchy. Martials specialisatie is knitwear, ready-to-wear en couture, terwijl accessoires - van juwelen tot schoenen - Caillaudauds pakkie-an zijn. In maart 2015 volgden ze Guillaume Henry bij Carven op, die zijn heil bij Nina Ricci zocht.

De spring/summer 2017-collectie van Carven was de laatste van de hand van de twee.

Het nieuws komt kort nadat Marni het vertrek van hoofdontwerpster en oprichtster Consuelo Castiglioni aankondigde. Incluis al haar gezinsleden (man, zoon, dochter), die eveneens voor Marni werkten.