Sienna Miller en Lily James vechten om één man in deze bijzondere kerstcommercial van Burberry

Kerst, ja.

Meest gelezen

Geschiedenisles zoals je het 't liefste krijgt: verpakt in mooie korte film met een grote kerststrik eromheen, aangedikt met veel fictie. In de vandaag vrijgegeven holiday commercial van Burberry krijg je – als knik naar het 160 jarige bestaan – het verhaal van Thomas Burberry te zien, de oprichter van het modehuis en de uitvinder van gabardine (een waterdicht weefsel dat hij gebruikte voor zijn trenchcoats). Flink gefictionaliseerd dus. En dat mag, want Kerst.

Advertisement - Continue Reading Below

Academy Award-winnende Britse film- en documentairemaker Asif Kapadia deed de regie voor 'The Tale of Thomas Burberry' en koos voor de stijl van een Downton Abbey-achtige cinematografische trailer. De Ierse acteur Domhnall Gleeson speelt Burberry, Dominic West is van de partij en Sienna Miller speelt Burberry's fictieve eerste liefde, die concurrentie krijgt van Lily James (het gezicht van de My Burberry-parfums). James speelt de rol van Betty Dawson, een – opnieuw – fictief karakter, maar gebaseerd op de record brekende pilote Betty Kirby-Green, die – wél echt gebeurd – in 1937 een door Burberry gesponsord vliegtuig bestuurde tijdens een revolutionaire retourvlucht van Engeland naar Kaapstad, continu voorzien van welgestifte rode lippen.

Meest gelezen

'I want there to be a full movie,' liet Lily James in een interview al weten over de holiday commercial. 'And with the amount of footage we shot, I'm sure they could have made a film. We invested in the characters, and it was shot like a normal film.' En daar heeft ze een punt. Waar kunnen wij tekenen voor de 2-uur durende versie van dit fijne filmwerk?

Interessant detail: de cast draagt een mix van huidige collectie-items en replica's van archiefstukken. In de korte film worden ook scènes tijdens de Eerste Wereld Oorlog nagespeeld en Burberry heeft gezegd dat het in het kader van de film het Defence and National Rehabilitation Centre gaat steunen, dat zal openen in 2018 en de zorg voor Britse soldaten die gewond zijn geraakt tijdens hun dienst faciliteert.

Wie goed oplet ziet trouwens ook nog een bekende zangeres voorbijkomen. (Het begint met de L en eindigt op ianne La Havas).

Afijn, kijken dus, hieronder:

Volg ELLE op Instagram! >