Pharrell Williams' eerste project als Head of Imagination bij G-Star is een feit

Zijn missie? Democratie in je garderobe.

Meest gelezen

Klein mijlpaaltje: Pharrell Williams heeft afgelopen weekend in Los Angeles, tijdens ComplexCon (een conventie waarbij popcultuur, kunst, food, stijl, sport en muziek samenkomt), zijn allereerste echte eigen collectie slash project in zijn functie als Head of Imagination van het Hollandse denimmerk G-Star gepresenteerd: de G-Star RAW Elwood X25-collectie.

De broeken zijn nieuwe interpretaties van de oorspronkelijke Elwood - door G-Star haar 3D-icoon genoemd - ter ere van Elwoods twintigste verjaardag. Je snapt dat de Happy-zanger voor die presentatie flink wilde uitpakken. En laat het toeval nou willen dat Pharrell, samen met de Japanse kunstenaar Takashi Murakami, ook nog curator was van ComplexCon dit jaar...

Advertisement - Continue Reading Below

Wat je dan krijgt is een levensgrote installatie rondom zijn Elwood-creaties, die je in onderstaand videoverslag terug kunt zien.

Meest gelezen

Mocht je je afvragen waar al die prints vandaan komen:

'Met ruiten, camouflageprints en traditionele patronen van over de hele wereld staan deze 25 prints, zorgvuldig door Pharrell zelf uitgekozen, symbool voor de onaflatende inzet van G-Star voor innovatie en zelfexpressie.' Aldus team G-Star in een officieel persbericht.

Mocht je je afvragen wat Pharrells inspiratie voor zijn nieuwe coupe was, dan moeten we je het antwoord schuldig blijven.

Pharrels boodschap met zijn Elwood-collectie is daarentegen een hele heldere. We citeren:

'Wat wij proberen te doen, is ruimte te scheppen voor creativiteit en experimenten. We proberen mensen niet te vertellen wat ze moeten doen of denken, we helpen ze enkel om zichzelf op een open manier te uiten. Om te kiezen wat ze willen dragen en hoe ze het dragen. Deze collectie gaat over keuzevrijheid, over meer democratie in je garderobe.'

Kleine bummer: de G-Star RAW Elwood X25-collectie is pas vanaf februari 2017 in geselecteerde winkels en online verkrijgbaar. Even geduld dus nog.