Modeduo Puck & Hans brengt nog één keer een legendarische etalage tot leven

Must-see voor modeliefhebbers die Amsterdam aandoen.

Deze zomer presenteert het Amsterdam Museum een tentoonstelling over de Amsterdamse mode-iconen Puck & Hans, die in de jaren zeventig, tachtig en negentig furore maakten. Niet alleen met hun modelabel, exclusieve ontwerpen en spetterende shows (oa in het Vondelpark en Artis), maar zeker ook met hun legendarische, kunstzinnige etalages.

Op het gebied van etaleren waren Puck & Hans ware pioniers. Hun winkel aan het Rokin was een concept store avant la lettre, een schouwspel waar men letterlijk voor omfietste. Van science fiction tot India en van hippies tot pin-up girls; met kunstzinnige decorstukken en excentrieke etalagepoppen vertelde elke etalage een eigen verhaal.

Advertisement - Continue Reading Below

Puck & Hans - couture locale

En dat gaat het modeduo dus nog één keertje doen, voor het Amsterdam Museum. In het kader van de tentoonstelling Puck & Hans - couture locale heeft het museum de twee uitgenodigd nog één keer een etalage te maken, uitbundiger dan ooit.

Bekijk hieronder de te gekke video om in de stemming te komen en maak je vast op voor de tentoonstelling, die van 9 juni tot en met 3 september 2017 te zien in het Amsterdam Museum. Kijk voor meer informatie op www.amsterdammuseum.nl.

Meest gelezen