Eindelijk! Zara pakt hun grootste winkelprobleem aan

Het werd tijd.

Meest gelezen

Jij houdt van Zara, wij houden van Zara, iedereen houdt van Zara, maar er is één ding wat gewoon bloedirritant is aan de high-streetwinkel: de rijen. Soms wordt je kooplust zelfs zo gestild bij het aanschouwen van een ellenlange rij die maar niet korter lijkt te worden, dat je met lege handen de winkel uitloopt. En da's natuurlijk niet de bedoeling.

Buh-bye rijen

Welnu, de mensen van Zara hebben het probleem erkend, en komen met een oplossing. Binnenkort openen in 't moederland van de keten, Spanje, de deuren van de grootste Zara ter wereld. In het financiële centrum van Madrid, Paseo de la Castellana, komt een Zara te staan van meer dan 6.000 m2 (!), waar ook nog eens flink wat shopinnovaties gedebuteerd gaan worden.

Advertisement - Continue Reading Below

Het beste? Er komt een self check-outservice waarbij je met je mobieltje kunt betalen. Doe daar maar alvast even een dansje voor.

GIF
Meest gelezen

Daarnaast kun je kleding passen in interactieve pashokjes en zullen er nog wat andere technische snufjes te vinden zijn. Oh, en zo komt de enorme winkel er ongeveer uit te zien:

Kenners laten weten dat Zara deze aanpassingen doorvoert om klanten weer meer naar de fysieke winkel te trekken, aangezien aardig wat grote ketens - zoals Bebe in Amerika - ten onder gaan aan het online shoppen.

Of we ook in Nederland binnenkort bij Zara met ons mobieltje kunnen gaan betalen? Vast wel. Al duurt dat nog even. Volgens WWD zijn eerst Zara's Parijse Opéra-winkel en hun flagshipstores in Japan, Qatar en India later dit jaar aan de beurt. Spannend.