De ultieme tips voor het inpakken van je koffer

Ook jij zal een slimme Mary Poppins worden.

Meest gelezen

Misschien ben je net als ik de slechtste kofferinpakker ter wereld. Zo iemand die drie paar schoenen, die niet eens lekker lopen, inpakt voor een actieve vakantie en chique jurkjes meeneemt 'voor het geval dat' naar een camping. Of gooi je net als ik altijd, maar dan ook echt altijd, die ene jurk/top/broek die je thuis nooit draagt enthousiast in de koffer omdat je die op vakantie heus wél gaat dragen.

Advertisement - Continue Reading Below

Lang verhaal kort: een koffer inpakken in niet jouw ding. (En een vluchtige karakterschets: waarschijnlijk ben je ook niet goed in boodschappen doen want supermarkten hebben, net als je kledingkast, een overweldigend aanbod dat er voor zorgt dat je standaard niet-nodige etenswaren meeneemt.)

Dé tips

Let op want ik heb hier enkele geniale tips op een rijtje gezet. Ze komen uit een video met in de hoofdrol actrice Rachel Grant, Bond girl in Die Another Day. Als een ware superheld met magische krachten krijgt ze het voor elkaar een complete garderobe in een kleine koffer te proppen – jawel, een soort Mary Poppins met haar bodemloze tas waar een heel interieur uitkomt, maar dan omgekeerd. Dit is hoe:

Meest gelezen

1. Rol kleding strak op een doe dan meerdere items in een Ziplock Bag, je weet wel: zo'n doorzichtig, afsluitbaar zakje waar je normaal eten in bewaard. De lucht pers je er na dichtmaken uit.

2. Gebruik een speciale Packing Cube, een plastic binnentasje voor een koffer, waarin je zo veel mogelijk plat opgevouwen kleding duwt en dan dichtritst.

3. Gebruik elastiekjes om grotere kledingstukken of items met bijvoorbeeld een rits erin bij elkaar te binden als je ze op hebt gerold.

4. Leg kleding met dezelfde vorm, zoals een stapel T-shirts, op elkaar en vouw ze dan als pakketje op.

5. De zwaarste pakketjes kleding doe je onderop in de koffer, daarop de vacuüm geperste Ziplock Bags. Schud de koffer vervolgens om wat extra ruimte te creëren. De laatste items die nog mee moeten, zoals die haarborstel die je standaard vergeet, kunnen er dan nog bij.

Handigheidjes

En voor de echte inpakprofessionals nog wat laatste tips: gebruik je sokken om breekbare items zoals parfumflesjes in de rollen, of prop je sokken in je schoenen om ruimte te besparen. Plastic tasjes zijn je vriend: gebruik ze om je shampoo en zonnebrand in te pakken. Mochten de flessen openspringen, dan zit de rest van je koffer niet onder.

Doe je schoenen in een plastic tasje of douchemuts zodat de zolen je kleding niet bevuilen. Neem sowieso een extra tasje mee voor vuile was. Leg tissues tussen kreukgevoelige stukken van linnen en zijde. En tot slot: draag je zwaarste outfit (spijkerbroek, leren jasje, wollen trui) aan boord om gewicht te besparen. Zweten is leven.

Voor deze koffer staan duizenden mensen op een wachtlijst >