Alle grote modehuizen bannen size zero

Weg ermee.

Goed nieuws na al die ellendige berichten over horrorcastings en irrationele eisen waaraan modellen moeten voldoen: luxeconglomeraten LVMH (waaronder Louis Vuitton en Dior) en Kering (waaronder Balenciaga en Gucci) zijn tot een overeenkomst gekomen alleen nog maar modellen met een minimummaat 34 te boeken. Ook hebben ze toegezegd geen modellen jonger dan 16 jaar in te zetten voor merken voor volwassenen.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Modellen die wel gecast worden, moeten in het bezit zijn van een zogenaamd gezondheidscertificaat waarmee ze kunnen aantonen fit genoeg te zijn om hun werk uit te oefenen. Tijdens werktijd zal er altijd een psycholoog aanwezig zijn die het model kan ondersteunen indien nodig.

Nieuwe standaard

De nieuwe regels zullen door alle modehuizen verbonden aan de luxeconglomeraten vanaf aankomende fashion weeks worden uitgevoerd.

'We have the responsibility of building new standards for fashion and we hope to be followed by other players in our sector,' zegt LVMH-directeur Antoine Arnault in zijn officiële statement.

Is het nu afwachten of de rest van de modewereld inderdaad volgt. Lees Antoine Arnaults volledige statement hier.

Omgekeerde lichaamstransformaties zijn belangrijk om te zien >