Met deze truc bespaar je honderden euro's tijdens het shoppen

Alexa Chung gebruikt 'm ook.

Meest gelezen

Nee, we hebben het niet over een obscure kortingscode die dan toch niet blijkt te werken. Je hoeft je ook nergens voor aan te melden. Je hoeft er eigenlijk helemaal niets voor te doen, voor deze bespaartruc; je hoeft alleen maar naar een andere collectie te kijken dan je tot nu toe deed, namelijk de mannencollectie.

Dat fenomeen dat mannenscheermesjes goedkoper zijn dan vrouwenscheermesjes, ken je vast al. Dat geldt ook voor kleding, zegt Avenue 32's Roberta Benteler aan WhoWhatWear.

Advertisement - Continue Reading Below

Meest gelezen

Benteler:

'Menswear is always cheaper than women's anyway, and the men's jumpers are cut much nicer at Loro Piana, they aren't so fitted. I like the kind of boxy boyfriend jumper style, so I go there and buy all of the jumpers in a 48, the smallest size, and they are perfect!'

Business of Fashion deed onderzoek naar het fenomeen, dat ze de 'Pink Tax' doopten, en kwamen erachter dat vrijwel ieder label hogere prijzen voert voor vrouwenitems dan voor soortgelijke items voor mannen. Het hoe en waarom is een diffuus verhaal van verschillende argumenten, de een vergezocht, de ander enigszins plausibel; maar het blijft een mysterieus fenomeen.

Hoe dan ook: doe er je voordeel mee. Alexa Chung doet 't immers ook al jaren. Items die je vaak voor een veel betere prijs (en voor sommigen, fijnere fit) bij de mannen kunt vinden:

> Alle soorten truien

Trui, Zara, €29,95

> T-shirts

Shirt, Mango, €14,99

> Overhemden

Overhemd, ASOS, € 33,78

> Leren en suède jasjes

Suède jasje, Mango, €159,99

> Boyfriendjeans

Boyfriend jeans, Zara, €25,95

Meer pareltjes voor in je garderobe scoor je hier >>