Ouch... Dit zijn de genomineerden voor het Domste Bontje van 2017

Een trofee die je niet graag meeneemt naar huis...

Meest gelezen

Vandaag is de stemming voor de titel Dom Bontje weer van start gegaan, laat Bont voor Dieren – de dierenrechtenorganisatie die de verkiezing in 2004 in het leven riep – weten.

We vallen maar meteen met de deur in huis: de genomineerden voor de oneervolle titel zijn prinses Beatrix, presentator Wilfred Genee, rapper Ronnie Flex, influencer Lizzy van der Ligt, stylist Bastiaan van Schaik en realitysterren De Balkjes.

Advertisement - Continue Reading Below

Wie wordt Dom Bontje 2017?

Prinses Beatrix is al drie keer genomineerd en is zelfs al eerder verkozen tot Dom Bontje, maar helaas draagt ze nog steeds mantels afgezet met vossenbont. 'Een gemiste kans, want koningin Máxima snapt wel dat bont totaal niet past bij een koninklijke familie,' aldus Bont voor Dieren.

Wilfred Genee draagt tevens regelmatig vossenbont, maar dan als kraag aan zijn jas, en ook Lizzy van der Ligt werd tijdens reizen naar Ibiza en Bonaire gespot op slippers van vossenbont.

Het bont dat dit jaar het meeste werd gedragen is coyotebont. Ronnie Flex en Bastiaan van Schaik droegen jassen met een kraag van coyotebont. De dames van De Balkjes zijn regelmatig te zien met verschillende soorten bont.

Het is tot en met 31 december mogelijk om je stem uit te brengen via bontvoordieren.nl. Begin januari maakt Bont voor Dieren de ongelukkige winnaar bekend.

Thumbs up!

Sluiten we af met positief bericht: zowel actrice Halina Reijn als realityster Bobbi Eden zijn benaderd door Bont voor Dieren omdat ze bont droegen en hebben beide besloten hun bontjes aan de wilgen te hangen.

Nicole van Gemert, directeur Bont voor Dieren:

'Wij zijn blij dat Halina en Bobbi hebben besloten af te zien van het dragen van bont. BN'ers hebben in onze maatschappij een voorbeeldfunctie. Het is dan ook gepast dat personen als Halina en Bobbi publiekelijk afstand doet van bont en laten zien dat het dragen van bont echt niet meer kan.'