Modeupdate Stella M & JPG

Stella McCartney wint rechtzaak & JPG weg bij Hermès.

MODEOORLOG
Stella heeft gewonnen van de vrouw van Bono! Kleine herhaling: tot grote shock werd Stella McCartney vorige week aangeklaagd wegens schending van copywright. Door niemand minder dan Ali Hewson, de vrouw van Bono. Laatste vond de naam van McCartney’s nieuwe parfum STELLANUDE te veel lijken op haar beauty bedrijf Nude Brands Unlimited.


Punt voor Stella. De Britse ontwerpster mag van de rechter dit weekend toch haar nieuwe parfum STELLANUDE uitbrengen. De productiekosten van het parfum waren al zo’n slordige 4,1 miljoen pond, dus besloot de rechter (voor nu) heel coulant dat het cancellen van de lancering nóg meer zou kosten. En bovenal schade aan zowel McCartney en L’Oréal zou aanbrengen.

Advertisement - Continue Reading Below


Eind goed, nog niet goed. De échte rechtzaak zal eind dit jaar – tenzij Stella en Ali tot een overeenkomst kunnen komen – verder uitgevochten worden


GAULTIER WEG BIJ HERMÈS?
De roddelpers is goed op gang in Parijs. Boze tongen beweren dat Jean Paul Gaultier in de komende weken zijn ontslag als hoofdontwerper bij het modehuis zal indienen. Wat?! Dat betekent dat de aankomende Spring/Summer collectie de laatste van zijn hand zal zijn.


Zowel Gaultier als Hermès hebben (nog) niet gereageerd op het nieuws. ELLE.nl houdt je op de hoogte.