Ackermann voor Margiela?

Gerucht: Haider Ackermann neemt Maison Martin Margiela over.

Het mysterieuze Maison Martin Margiela had tot nog toe geen gezicht: Martin Margiela houdt zich al jaren angstvallig verborgen voor journalisten en camera’s. Maar de huidige geruchten suggereren dat daar verandering in gaat komen, in de persoon van Haider Ackermann. Het wordt gezegd dat hij Maison Martin Margiela gaat overnemen.

 

FANS ACKERMANN

Ontwerper Haider Ackermann is sinds zijn show voor herfst/winter 2009 favoriet van vele modekenners. Hij wordt onder meer geprezen om zijn gedrapeerde outfits in sombere doch rijke kleuren. Tilda Swinton (muze van Viktor & Rolf) is fan van Ackermann en verschijnt regelmatig op de rode loper in zijn creaties.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Over eventuele toekomstige werkzaamheden voor Margiela is Ackermann nog vaag. Zo zegt hij in hetzelfde interview: “When you meet the person you have admired for so many years, how can you possibly replace him? Sometimes it’s better never to meet your heroes.”

 

Dat er gesprekken zijn tussen de twee is dus duidelijk. Bovendien passen Ackermann’s collecties perfect bij de traditie van Maison. Waar wachten ze nog op?