Ralph Lauren Store heropend

Eindelijk: na flink wat verbouwwerk is de winkel van Ralph Lauren in Amsterdam weer open. ELLE.nl nam een kijkje.

AMSTERDAM HAS IT ALL

De grootste verandering: twee verdiepingen mannenmode en één schamele verdieping voor vrouwen werden twee verdiepingen voor ons en ééntje voor hem. Nog een pluspunt: alle verschillende Ralph Lauren-labels hangen hier, kriskras door elkaar. ‘Die mix ’n match-mentaliteit, dat is echt iets Amsterdams. In het buitenland hangen de verschillende lijnen apart. Nederlanders mengen stijlen liever,’ aldus Simon Donoghue, Europese vice president inkoop bij Ralph Lauren.

Advertisement - Continue Reading Below

 

MIX 'N MATCH
En daarvoor ben je hier aan het juiste adres. Zo vind je hier de klassiekers (waanzinnige jasjes van tweed met authentieke details) maar wist je dat Ralph Lauren ook een rete-elegante catwalklijn heeft? Ons oog viel op een prachtige grijs-zilveren jurk en een woest schapenbontje. Ook zagen we laktassen, een hoedje met panterprint en ruige, zwartleren jasjes. Ook zijn er nu lekker veel accessoires te vinden.

Meest gelezen

 

THUISBASIS

Maar goed, de winkel dus. Aan de muur hangen sfeervolle zwart-wit foto’s schilderijen uit de privécollectie van Ralph Lauren zelf. Een glimlachende Audrey Hepburn, Jackie Kennedy te paard. Er staan behaaglijke hangstoelen (te koop!) en de hele winkel geurt goddelijk naar een brandende geurkaars. ‘Het moest voelen als een thuis’ mijmert Donoghue. En dat is gelukt. We komen hier zeker nog terug.

 

Ralph Lauren Store, P.C. Hooftstraat 89-91, Amsterdam.

 

Kijk hier naar de Ralph Lauren catwalkshow >