Fotoboek Mario Testino

Mario Testino fotografeerde de Braziliaanse hoofdstad Rio.
Het resultaat: het fotoboek
'MaRIO DE JANEIRO Testino’.

Celebs, modellen en andere Hollywoodsterren willen maar al te graag gefotografeerd worden door Mario Testino. Deze keer draait het niet om mensen maar om een stad: het fotogenieke Braziliaanse Rio de Janeiro.

 

De voorkant alleen al, met het feestende topmodel Gisele Bündchen, is prachtig. Het boek telt maar liefst tweehonderd pagina’s met schaars geklede meisjes en jongens, spelend/flirtend op het vier kilometer lange bountystrand in de wijk Copacabana. Deze foto’s worden afgewisseld met panoramische kiekjes.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Nog maar veertien jaar jong, zette de van oorsprong Peruaanse Mario Testino voor het eerst voet aan wal in Rio de Janeiro.
Hij was op slag verliefd op de zwoele, exotische, bruisende stad van de samba, het carnaval en de oneindige stranden. Voor zijn werk maar ook puur vanuit passie legde hij zijn Rio vast. Dit boek is dus een hommage aan de hoofdstad.

 

Het fotoboek 'MaRIO DE JANEIRO Testino’ is een meertalige editie (Frans, Engels en Duits) en wordt uitgegeven door Taschen. Het boek is te koop via www.librero.nl voor 29,99 euro.

Meer Mario Testino zien? Onlangs schoot hij Lara Stone voor Vogue.