Veiling kleding Audrey Hepburn

Audrey Hepburn-fans opgelet! Audrey’s kleding wordt 8 december op een veiling in Londen verkocht.

Dat Audrey Hepburn een stijlicoon is hoeven we je niet te vertellen, en dat haar look massaal gekopieerd wordt ook niet. Echte Audrey Hepburn-fans gaan 8 december naar Londen. Haar garderobe wordt daar namelijk geveild bij Kerry Taylor Auctions, hét veilinghuis voor vintage kleding, antiek en textiel.

 

De kledingcollectie bestaat uit 36 items en heeft twee topstukken: twee jurken van Hubert de Givenchy. De jurken heeft Audrey gedragen in de films ParisWhen it Sizzles en How to Steal a Million. Ook bijzonder zijn de trouwjurken die Audrey had willen dragen op een van haar bijna-bruiloften.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Leuk weetje. Audrey Hepburn liet bij sommige films in haar contract zetten dat ze alleen jurken van Givenchy wilde dragen.

 

Bekijk hier de catwalkshow van Givenchy s/s '10 >

 

LITTLE BLACK DRESS

Het startbod van de Givenchy-japonnen is € 17.000. Een schijntje vergeleken met het bedrag dat de little black dress uit Breakfast at Tiffany’s opbracht. Die jurk heeft tijdens een veiling in 2006 meer dan € 500.000 opgebracht.

 

De helft van de opbrengst van de veiling gaat naar het Audrey Hepburn Children’s Fund, dat ervoor zorgt dat meer dan 120 miljoen kinderen wereldwijd naar school kunnen.

 

www.kerrytaylorauctions.com