Kleding Audrey Hepburn geveild

De garderobe van Audrey Hepburn heeft ruim € 270.000 opgebracht tijdens een veiling in Londen gisteren.

De cocktail- en couturejurken van de wereldberoemde actrice hebben goed geboerd tijdens de veiling bij Kelly Taylor Auctions. De complete collectie - bestaande uit 36 items - had een startbod van € 101.204, met als uiteindelijke vangst bijna het drievoudige.

 

GIVENCHY JURK

Topstuk onder de hamer: de Givenchy cocktailjurk die Audrey Hepburn droeg in How to Steal a Million. De anonieme bieder legde een kleine € 60.000 neer en (jawel, daar is ze weer) de geruchten gaan dat het niemand minder dan Victoria Beckham betreft. Ze zou al een tijdje azen op de jurk. En nu er 75 outfitjes uit haar collectie gestolen zijn, heeft ze toch iets nodig om aan te trekken. Niet?

Advertisement - Continue Reading Below

 

Audrey’s trouwjurk - die ze had aangeschaft voor haar huwelijk met James Hanson, maar welke nooit heeft plaatsgevonden - ging voor bijna € 14.000 het veilinghuis uit.

 

SAILLANT DETAIL

De jurk heeft jarenlang bij een totaal onbekende Italiaanse vrouw in de kast gehangen. Want: nadat de bruiloft gecanceld was vroeg Audrey haar agent om de jurk aan een mooi Italiaans meisje te geven die de jurk nooit zou kunnen betalen. Zucht.

 

De veiling was er overigens niet alleen om fans en Vic B. blij te maken: 50% van de opbrengst van de veiling gaat naar het Audrey Hepburn Children’s Fund.