Nederlandse modellen 4 Balenciaga

Weer twee Nederlandse modellen die furore maken in de internationale modescene: Patricia van der Vliet en Mirte Maas.

Net binnen: deze preview van de spring/summer ’10-campagne van Balenciaga. En, zoals we al eerder voorspelden, Jennifer Connelly werd vervangen door een trits modellen. Wat blijkt? Daarvan zijn er twee Nederlands. Van deze dames gaan we meer horen. Want…

 

MIRTE MAAS
Wordt door Style.com getipt als een van de tien heetste nieuwe binnenkomers. In haar bliksemcarrière liep deze Nederlandse schone uit 1992 shows voor de groten der aarde. Ze debuteerde op het plankier bij Alexander Wang en liep dit seizoen voor Yves Saint Laurent, Balenciaga, Chloé, Valentino, Chanel en Louis Vuitton.

Advertisement - Continue Reading Below

 

PARTICIA VAN DER VLIET
Ken je misschien nog wel van de toestanden tijdens Hollands Next Topmodel. Vlak voor de finale belandde Patricia in het ziekenhuis omdat ze aan de ziekte van Chrohn lijdt. Terwijl het nog onzeker was of ze de finale überhaupt ging halen, werd de stemming door het publiek toch geopend. Toen Patricia uit het ziekenhuis kwam, had ze te weinig stemmen om door te gaan. Tot groot ongenoegen van de juryleden.

Meest gelezen

 

En die wisten waar ze het over hadden want Patricia schiet als een raket naar de bovenste regionen van modellenland. Ze opende de s/s ’10-shows van Louis Vuitton en BCBG Max Azria, liep voor Prada, Dries van Noten en Valentino en sloot af voor Preen.

 

Nieuwste wapenfeit is dus deze campagne van Balenciaga. Notitie bij het kijken: een gigantische Mirte ligt overdwars, Patricia (uiterst rechts)draagt oranje. Links naast haar staat de Noorse Iselin Steiro.

 

De foto werd gemaakt Steven Meisel, Marie-Amélie Sauvé deed de styling en traditiegetrouw zijn Pat McGrath en Guido Palau verantwoordelijk voor de make-up.