Rotterdamse talkshow

Film, haute couture en shoarma. Het komt samen in de negende editie van talkshow De Unie Late Night, met onder meer de bijna 80-jarige modeontwerper Cargelli.

Hadden we in de jaren ’60 en ’70 geleefd, dan was de kans groot dat we nu allemaal spaarden voor een heuse Cargelli. De modeontwerper had een boetiek in Rotterdam en stond bekend om zijn gedurfde patronen en materiaalgebruik. De eerste televisiesterren – Hannie Lips, Karin Kraaykamp – stonden voor zijn japonnen in de rij.

 

CARGELLI'S MUZE

Inmiddels heeft de maestro zich teruggetrokken op het Franse platteland, maar ontwerpen doet hij nog steeds. Voor zijn vrouw, die vroeger al zijn shows liep en altijd zijn muze is gebleven. Samen zijn ze te gast bij De Unie Late Night. Een talkshow over wie, wat, waar en wanneer. En natuurlijk: waarom.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Ook Hammach Abderrahman, de charmantste shoarmaverkoper van Rotterdam en Maria Smits – de regisseur van C’est déja l'été – vertellen schrijver en talkshowhost Ernest van der Kwast over hun inspiratiebronnen én hun dagelijkse beslommeringen. Er is een live optreden van zangeres Marije van Rijn.

 

WIE, WAT, WAAR?
Donderdag 4 februari in De Unie, Rotterdam. Meer info: www.deunielatenight.nl.

 

PS - Op 7 februari opent Het Schielandshuis in Rotterdam tientallen looks van Cargelli in de expositie Cargelli, Rotterdamse Couture, ter ere van zijn tachtigste verjaardag (die groots gevierd wordt tijdens de Museumnacht). Er zijn ook stukken van een aantal tijdgenoten en van Bas Kosters en Fong Leng te zien.