Label Alexander McQueen stopt?

Geluiden gaan dat modelabel Alexander McQueen stopt, nu de ontwerper zelf is overleden.

Afgelopen week heeft designer Alexander McQueen zichzelf van het leven beroofd. De familie verkeert in shock (McQueens dood kwam slechts een week na het overlijden van zijn moeder) en broer Michael meldt aan The Telegraph: 'Het is zo hard [...] We rouwen. Iedereen is te emotioneel om ook maar iets te zeggen.

 

Lees hier het Alexander McQueen In Memoriam van ELLE's hoofdredacteur Cécile Narinx >

 

Advertisement - Continue Reading Below

Analisten draaien ondertussen overuren en menen dat het label Alexander McQueen, zonder de designer zelf aan het roer, niet rendabel zou zijn. Geruchten gaan dan ook dat het hele label opgedoekt zou worden. De Gucci-groep (waar het label is ondergebracht) heeft nog geen reactie op de geluiden gegeven.

 

LITTEKENS

De geruchten rond de reden van McQueen's zelfmoord worden ook steeds sterker. Volgens een bron aan de Daily Mail kon hij de dood van zijn moeder niet verkroppen. 'Hij kon niet uit zijn bed komen.' Afgelopen zaterdag vond haar begrafenis plaats, maar dat kon hij niet onder ogen komen. Ook voor de voorbereidingen rond zijn show in Parijs kon hij geen kracht meer opbrengen.

Meest gelezen

 

Alexander McQueen zou eerder al pogingen hebben gedaan een einde aan zijn leven te maken, zo meldt de krant. Littekens op zijn armen zouden daar het bewijs voor zijn.

 

Wanneer de uitvaart van McQueen zal plaatsvinden is nog niet bekend. De ontwerper werd 40 jaar.

 

PS - Overbodig te melden dat de modewereld in diepe rouw verkeert. Betsey Johnson was een van de ontwerpers die McQueen vereerde tijdens haar show in New York afgelopen weekend >