McQueen update

De ex van Alexander McQueen klapt uit de school terwijl de McQueen store in New York in een bedevaartsoord verandert…

GEORGE FORSYTH
George Forsyth, voormalig geliefde van Lee Alexander McQueen, doet in Daily Mail een boekje open over de geestestoestand van zijn ex. Zo vertelt hij dat McQueen een strikte scheiding hanteerde tussen zijn publieke en private persoon.

 

In de modewereld heette hij Alexander, thuis was hij Lee. En het is Lee die zichzelf van het leven beroofde. ‘Hij was the hottest ticket in town. Maar het viel me op dat in de modewereld er weinig mensen waren die zeiden “Daar is iemand die verzorging nodig heeft” aldus George. ‘Er waren maar weinig mensen echt goed bevriend met hem, weinig mensen die echt van Lee hielden.'

Advertisement - Continue Reading Below

 

BEDEVAARTSOORD
Duidelijk is in elk geval dat Alexander de Grote in de modewereld erg gemist wordt. De Alexander McQueen winkel in New York, waar het nu modeweek is, is verworden tot bedevaartsoord. Bij de boetiek in de Meatpacking District liggen boeketten en briefjes met teksten als ‘bedankt voor al je inspiratie’ en ‘Rest in peace’.

 

Hoe lang die winkel er nog is, blijft overigens nog de vraag. Het gerucht doet de ronde dat het label Alexander McQueen er definitief mee stopt >

Meest gelezen

 

PS - Ook Lady Gaga is in diepe rouw. Op het laatste moment heeft de zangers haar optreden voor de Brit Awards (vanavond) volledig omgegooid. In plaats van een spetterende show met vuurwerk wil Gaga – vaak van top tot teen in McQueen – nu een ingetogen concert geven, om Alexander een laatste eer te bewijzen.

 

Lees hier het Alexander McQueen In Memoriam van ELLE's hoofdredacteur Cécile Narinx >