Plus-size voor Franse ELLE

De Franse ELLE zet deze maand het plus-size model Tara Lynn op de cover.

Het Franse model doet de cover van collega-ELLE en prijkt daarnaast naakt in het blad in een 32 pagina’s tellende editorial voor vrouwen met een maatje meer. Met deze ‘Spécial Rondes’ uitgave wil de Franse ELLE laten zien dat vrouwen met vormen ook prima in een modeblad passen.

 

Eerder al haalde V-magazine met Tara Lynn het wereldnieuws. Daar kwamen zoveel positieve reacties op dat ook de Amerikaanse Glamour ging voor een plus-size model. En nu wordt de Franse ELLE aan het rijtje toegevoegd. Wie volgt?

Advertisement - Continue Reading Below

 

Lees hier meer over het ‘Size Issue’ van V Magazine >

 

MODELLENMIX
Toch is niet iedereen lyrisch over deze plus-size-trend. Zo schrijft Amy Odell van New York Magazine: ‘Waarom moeten tijdschriften zo nodig al die plus-size modellen naakt afbeelden? Gelukkig draagt Lynn op de andere foto’s wél kleren. En dat is maar goed ook, het is immers een modetijdschrift dat vrouwen juist moet leren hoe ze zich moeten aankleden.

Meest gelezen

 

Om daaraan toe te voegen: ‘Toen de modewereld besloot dat magere modellen het mooiste waren, hebben ze de ribben van hen toch ook niet op de foto gezet? Waarom moet dat nu anders zijn?’

 

Amy Odells voorstel? In ieder modetijdschrift een mix van modellen; dunnere modellen, plus-size modellen en alles daar tussen in.

 

De Franse ELLE bracht vorige maand nog de ‘Diet Issue’ uit met tips om af te vallen, maar deze maand geven ze juist tips om je als ‘vollere vrouw’ goed te kleden. Ook de beste plus-size merken en verschillende beautytips komen aan bod in de aprileditie.