Nieuwe hoofdontwerper voor YSL?

Hoofdontwerper Stefano Pilati's toekomst bij YSL lijkt onzeker.

Het gaat niet zo best met modehuis Yves Saint Laurent. Aan de accessoireverkoop mankeert niets, maar van de ready-to-wear items schijnt de clientèle niet meer zo wild te worden.

 

Onzekere tijden voor Stefano Pilati dus, de man die in 2004 Tom Ford opvolgde als hoofdontwerper bij YSL. Gerucht gaat dat PPR – de overkoepelende organisatie – al op zoek is naar een nieuwe creatief directeur.

 

Bekijk hier de autumn/winter 2010 catwalkshow van Yves Saint Laurent >

 

Advertisement - Continue Reading Below

Toen Pilati maandagavond ook nog schitterde door afwezigheid bij het Metropolitan Opera Gala, een groots event dat YSL jaarlijks sponsort, werden de vermoedens nog eens flink aangewakkerd. Normaliter wandelt hij er binnen met niemand minder dan Anna Wintour aan z’n zij. Ook dit jaar stond zijn naam op de gastenlijst, maar opdagen – ho maar.

 

GERUCHTEN?

Woordvoerders van YSL ontkennen alle geruchten en zeggen dat Pilati binnenkort gewoon naar New York komt voor het Costume Institute Gala op 3 mei en dat hij er ook de Cruise collectie zal tonen. ‘Hij is gewoon even druk met de collectie en de campagne.’

 

YSL’s CEO Valérie Hermann stond de woordvoerders bij in haar speech tijdens het Metropolitan Opera Gala: ‘Stefano Pilati heeft me gevraagd duidelijk te maken dat hij het ontzettend jammer vindt dat hij er niet bij kan zijn vanavond. Hij groet jullie vanuit Parijs, waar hij bezig is met de komende collectie. Er moet tenslotte íemand zijn die aan het werk is.’