Het MET-bal: de geruchten

De geruchtenmolen draait overuren met het befaamde Costume Institute Gala in aantocht.

Belangrijkste vraag: wie gaat wat dragen? Het gala wordt ieder jaar georganiseerd door het Metropolitan Museum of Art in New York en is dé kans voor designers, celebs en modellen om flink uit te pakken.

 

Een kort geschiedenislesje: Het Costume Institute Gala is de opening van de haute-couture-tentoonstelling van het MET. Voor een korte tijd worden er eens per jaar allerlei exclusieve kostuums en accessoires tentoongesteld.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Dit doen ze omdat er in de collectie van 80.000 (!) kostuums en accessoires veel fragiele items zitten. Samen met Vogue-hoofdredactrice Anna Wintour wordt er ieder jaar een thema gekozen voor de tentoonstelling.

 

En dit jaar is het thema: American Woman: Fashioning a National Identity. Hierin staat de ontwikkeling van de Amerikaanse vrouw centraal.

 

Leuk feitje: Eerder werd al bekend dat Sarah Jessica Parker aka Carrie Bradshaw de audio-tour in heeft gesproken voor de expo.

Meest gelezen

 

SJP, DOUTZEN EN OPRAH
Alle ogen zijn dan ook op de jurk van de SATC-actrice gericht, maar ze houdt haar lippen nog stijf op elkaar. Doutzen Kroes daarentegen verklapt al aan de arm van welke designer zij zal verschijnen. Dit weekend twitterde het Nederlandse topmodel: ‘Net een fitting gehad voor het Met-bal, heb er zoveel zin in! Zac Posen is de ontwerper!’ Zac Posen staat bekend om zijn übervrouwelijke en chique jurken dus Doutzen zit helemaal goed op 5 mei.

 

Psst! Wist je trouwens dat Zac Posen waarschijnlijk de trouwjurk van Coco Rochas gaat ontwerpen? >

 

Wie ook niet één van de minste ontwerpers heeft gestrikt is Oprah Winfrey. Volgens geruchten is Oscar de la Renta aan de slag gegaan voor de talkshowkoningin.

 

Bekijk hier de slideshow van het Costume Institute Gala van 2009 >

 

GAP
Voor het eerst wordt het bal dit jaar gesponsord door een high-street merk. Amerika’s favoriet Gap heeft dit jaar de eer om ontwerpers aan te wijzen die jurken mogen ontwerpen voor de gasten. Zo kruipen o.a. Alexander Wang, Thakoon en Rodarte voor celebs als Natalie Portman, Jessica Alba en M.I.A. achter de ontwerptafel. Dat beloof wat!

 

Hou vanaf 5 mei dus ELLE.nl in de gaten voor foto’s!