Belgische nieuwkomer wint grote modeprijs

De Belgische ontwerpster Alexandra Verschueren wint Grote Prijs op het Hyères Fashion Festival.

Stop! Laten we bij het begin beginnen: het Hyères Fashion Festival is een mode- en fotografiefestijn in het Zuiden van Frankrijk, waar jong talent zichzelf presenteert. Er worden hier regelmatig spannende nieuwe high fashion labels ontdekt, zo was het hier dat Viktor en Rolf voor het eerst erkenning kregen.

 

Welnu, met dat in het achterhoofd is het volgende al een stuk interessanter. De jury, dit jaar voorgezeten door Dries van Noten, verkoos de 22-jarige Verschueren tot grote winnares. Ze maakte een collectie gebaseerd op Japanse origami, met veel gebreide stoffen en kunstig vouwwerk. Alexandra studeerde recentelijk af aan de Antwerpse Modeacademie. Ze wint € 15.000 en mag een catwalkshow organiseren in Parijs.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Een naam om in de gaten te houden dus. Net als Tsolmandakh Munkhu, een 33-jarige ontwerpster uit Mongolië, die de publieksprijs in de wacht sleepte met haar Blackface Collection. Ze schilderde haar modellen van top-tot-teen zwart alvorens ze in een volledig zwarte collectie het plankier op te sturen. Chapeau!

 

Meer werk van Verschueren zien? Check: www.alexandraverschueren.com.