Geen rondje Carrousel meer

Snik… De Fashion Weeks in Parijs zullen niet meer in het Carrousel du Louvre plaatsvinden.

Even bijpraten: onder de bekende glazen piramide voor het Louvre zit het Carrousel du Louvre, gebouwd in1994. Onder deze piramide huist een groot shopping slash foodwalhalla, maar er bleef nog een grote, witte ruimte over.

 

De Franse Haute Couture-organisatie Chambre Syndicale kreeg hier hoogte van en vond dit destijds een ideale plek voor modeshows.

 

CARROUSEL CATWALK

Et voilà, niet lang na de opening paradeerden tijdens de Parijs Fashion Week de Chanel-modellen van Kaiser Karl als eerste over de grote catwalk. En vele andere grote shows -waaronder Louis Vuitton's a/w 2010- volgden in de jaren daarna.

Advertisement - Continue Reading Below

 

Het bleek een welkome afwisseling voor de ontwerpers, die daarvoor enkel in tenten rondom het Louvre hun nieuwe collectie konden laten zien.

 

Bekijk hier de a/w 2010 collectie van Louis Vuitton in het Carrousel du Louvre >


TENTENKAMP
Maar helaas. Het succes van de Carrousel was van korte duur. De grote ruimte verloor drastisch aan populariteit. En het Chambre Syndicale moet op zoek naar een andere modespot. Volgens bronnen gaan dat grote, witte tenten worden aan de Champs-Elysées. Back to basic dus.

 

Rest ons toch de vraag: waarom? De Carrousel is vlakbij het warenhuis Colette, modejournalisten hoeven niet buiten te wachten in de rij en backstage schijnt het énorm te zijn.

 

To be continued dus...