Geen coutureshow van Givenchy

Modehuis Givenchy gaat geen coutureshows meer geven.

Het Franse Givenchy, dat o.a. bekend staat om haar geweldige coutureshows, heeft genoeg van de catwalk. Hoofdontwerper Riccardo Tisci wil terug naar de jaren ’50, toen alles nog intiem was.

 

Destijds was het gebruikelijk in de (haute-couture) winkels zogenaamde mini-shows te houden voor belangrijke clientèle.

 

Anno 2010 gooit Givenchy het roer dus om en op 6 juli mogen kopers en strikt geselecteerde moderedacteuren één voor één naar een mansion bij Place Vendôme voor een privésessie.

Advertisement - Continue Reading Below


COUTUREMOMENT
Kredietcrisis? Mais non. Pierre-Yves Roussel - Algemeen Directeur van LVMH Moët Hennessy - en Tisci willen terug naar de kern van couture: exclusiviteit. Want: door de kledingstukken van dichtbij te zien en te voelen, kan het publiek een écht couturemoment meemaken, zo melden ze aan WWD.


En om aan te geven dat het niets met beknibbelen te maken heeft, drukt Givenchy ons op het hart dat deze jaren ’50 revival zo’n 35% meer gaat kosten dan een ordinaire catwalkshow.

Meest gelezen

 

Zo zullen de jurken op zowel paspoppen als gerenommeerde modellen – o.a. Lara Stone en Mariacarla Boscono - te zien zijn en is er samen met de Belgische fotograaf Willy Vanderperre een bijzonder artistiek lookbook gemaakt.


Het modehuis levert overigens geen half werk. Alle kantoren aan de chique Avenue George V worden volledig teruggebracht naar hun staat in de jaren ’50. Om aldaar in de toekomst alle mini-coutureshows te laten plaatsvinden.

 

PS
Kwam ons nog ter ore dat Givenchy de gebruikelijke zwarte stoffen het atelier heeft uitgebonjourd. Heel on-Givenchy-achtig wordt deze - uit 10 stuks bestaande - couturecollectie dus verrassend kleurrijk. En er is nóg meer: volgend seizoen komt er een sieradenlijn bij…


Zie hier de voorlopig laatste echte catwalkshow Givenchy Haute Couture s/s 2010 bij ELLE TV >