Nieuwe Copycat-wet

Eindelijk, binnenkort is het gedaan met neppers!

Sinds Diane von Furstenberg voorzitter is van CFDA – Council of Fashion Designers of America – staat er continu één punt bovenaan de lijst: het uitvaardigen van een wet tegen vervalsing en kopiëren. En nu is het bijna zo ver! Er is een wetsvoorstel gemaakt en die wordt – als alles goed gaat – dit najaar doorgevoerd.

 

Von Furstenberg zit niet stil >

 

De wet verbiedt het om een ontwerp zo na te maken dat het niet of amper van het origineel te onderscheiden is. Dat geldt niet alleen voor kleding, maar ook voor tassen, riemen, zonnebrillen en andere accessoires. Het verbod geldt tot 3 jaar nadat het product op de markt is gebracht. Overtreders lopen het risico op een rechtszaak en een dikke boete. In Nederland is dit al sinds 2007 zo, maar voor de Amerikaanse designers is dit een hele grote stap.

Advertisement - Continue Reading Below

 

KOPER OOK AANSPRAKELIJK

Natuurlijk zou jij niet dood gevonden willen worden met een namaak Vuitton om de arm of op de neus. Maar voor het geval dat je iemand kent die het niet zo nauw neemt: let op. Ook koper kan aansprakelijk worden gesteld voor het bezitten van illegaal waar. Zelfs als je hem op een of andere markt in Turkije op de kop hebt getikt.

 

Jubileumtas van Balenciaga al gezien? >